Idei unice pentru a avea o nunta originala

Nunta este unul dintre evenimentele importante din viata satului traditional romanesc.  Inca din timpurile vechi, fiecare familie care avea copii se pregatea pentru nunta acestora inca de la nastere lor.  Totata copilaria acestora treprezenta un timp in care se faceau pregatiri pentru momentul in care fata sau baiatul isi facea iesirea in lume.

Nu ai idee cum sa iti alegi tinuta, rochia de mireasa sau locatia in care vrei sa se desfasoare propria-ti nunta? Nu stii cat de mult trebuie sa ii lasi pe ai tai sa se implice in pregatirile pentru casatorie?

Organizarea nuntii nu se incepe inainte de a fi stabilite toate detaliile legate de numarul de persoane care vor fi prezente, stilul nuntii sau locatia in care aceasta se desfasoara. O lista cu numele tuturor persoanelor invitate trebuie facuta neaparat, dar dupa aceasta trebuie facuta si lista cu persoanele care confirma participarea la acest eveniment. Abia dupa ce a fost stabilit numarul de persoane se poate alege localul unde aceasta petrecere va avea loc, apoi putand sa fie incepute restul pregatirilor. Pregatirile legate de petrecere pot fi facute de catre persoane care se pricep la asa ceva sau chiar de catre familiile viitorilor miri.
Daca vrei ca nunta ta sa fie una cu adevarat deosebita, iar toti invitatii tai sa nu uite acest moment prea curand sau niciodata, in continuare gasesti cateva sfaturi si idei originale prin care tu poti face in asa fel incat nunta ta sa ramana o amintire de neuitat.

Aruncarea buchetului
In loc de acest intalnit obicei poti opta pentru diferite practici, uneori improvizatii venite din tarile mai evoluate decat tara noastra la acest capitol. Daca nu doresti sa vezi zeci de domnisoare care mai ca se imbrancesc pentru a prinde buchetul de flori aruncat de mireasa, poti adopta cu usurinta o alta tactica, una diferita de acest obicei national. Poti propune ca toate cuplurile de invitati sa vina in spatiul destinat special dansului, iar acolo le poti propune un joc.

Persoanele care se ocupa cu muzica si ambientul acustic al petrecerii ii va invita pe toti acestia la dans, iar dupa o prima piesa va anunta ca toate cuplurile care au mai putin de un an sa mearga inapoi la locurile lor. Dupa inca o piesa sau doua, acesta va putea sa trimita pe scaune si cuplurile care au mai putin de 5 ani, si tot asa pana cand va ajunge sa trimita pe scaune majoritatea cuplurilor, in scena de dans ramanand deseori cel mai varstnic cuplu, cel care are cea mai mare perioada de timp petrecuta impreuna din momentul casatoriei.

O idee foarte neasteptata este ca mirii sa dea buchetul si jartiera miresei acestor doua persoane, astfel acestea vor fi surprinse si vor apreci foarte mult momentul. Practic, doamna primeste buchetul de flori de la mireasa, iar domnul primeste jartiera proaspetei mirese, moment care poate sa fie incheiat printr-o imbratisare a celor doi si printr-o felicitare a lor, dar poate sa se termine chiar si prin cererea unor sfaturi cu privire la a avea o casnicie cat mai trainica pe care acestia considerati ca pot sa vi le dea. In acest mod sunteti siguri ca cei doi vor fi surprinsi, iar momentul va ramane pentru mult timp in amintirile lor, facand ca nunta voastra sa fie una dintre cele deosebite, poate chiar unice. Pe langa acest cuplu, si restul invitatilor vor ramane surprinsi pentru ca deseori se merge pe principiile bine stabilite, iar nuntile sunt oarecum la fel, pe cand nunta voastra capata un aer de unicitate.

Carte de oaspeti trebuie sa fie originala
Cartea de oaspeti este o agenda in care oaspetii lasa sau nu diverse ganduri, scriu anumite urari sau astern cateva sfaturi pentru mirii care tocmai si-au inceput casnicia.

Acest obicei a inceput sa fie din ce in ce mai intalnit si la noi, acesta fiind imprumutat de la americani si englezi. Datorita faptului ca nu se pot face foarte multe inovatii in acest sens, obiceiul tinde sa devina banal si sa nu mai reprezinte un plus de unicitate pentru o nunta, dar totusi este foarte bine sa fie inclus in petrecerea facuta in cinstea casatoriei voastre pentru ca niciodata nu veti sti daca acesta va fi sau nu nou pentru oaspetii pe care ii aveti la nunta.

O idee care te poate face diferit este inlocuirea cartii de oaspeti cu un album cu poze ale invitatilor, pozele fiind facute in ipostaze cat mai haioase si inedite. Imediat ce va fi scoasa, fiecare poza va fi lipita in cartea de oaspeti, astfel ca nuntasii vor fi gata sa scrie cateva randuri exact langa aceasta, in unele cazuri chiar pe aceasta. Pe langa pozele si filmarile din timpul petrecerii, acest tip de album de oaspeti va ramane inca o amintire de la toti invitatii tai.

O idee pe care este posibil sa o mai intalniti este ca atunci cand sunt impartite invitatiile, posibilii oaspeti sa primeasca si cate o coala de hartie alba, pe care acestia au ocazia sa scrie cateva randuri pentru tinerii miri, foaia fiind adusa la petrecerea nuntii. Deoarece foaia a fost data odata cu invitatia, nuntasii vor putea sa scrie pe aceasta diferite ganduri sau sfaturi, avand timp ca imaginatia lor sa genereze diverse idei, putand sa scrie orice sau sa deseneze. Se poate sa fiti surprinsi sa primiti o serie de mesaje haioase pe care acestia le-au conceput special pentru voi si care va vor amuza ori de cate ori le veti citi.

Tortul miresei
Tortul miresei reprezinta o traditie veche, la care foarte putine persoane sunt gata sa renunte, dar daca o vei face, cu siguranta iti vei surprinde invitatii, pregatindu-le un tort original. La nuntile din trecut nu era vorba de un tort, initial punandu-se pe mese multe prajituri, acestea fiind aduse chiar de catre invitati in semn de participare la organizarea evenimentului. Prajiturile se puneau laolalta, iar dupa aceasta urmau sa fie impartite la toti nuntasii. Ati putea sa rugati prietenii apropiati si rudele sa aduca la nunta voastra o serie de prajituri preferate de acestia, astfel putand sa le impartiti cu toti invitatii. Daca veti proceda astfel, indicat ar fi sa lasati un biletel pe fiecare masa si sa informati oaspetii pentru ca acestia sa nu considere ca nunta este una incompleta.

Articol realizat de Costi AFR si sustinut de Radu Leca, drepturi de autor Burlesque-Events.ro